Objave na blogu od '2024'

Zašto treba mijenjati ulje u motoru
Održavanje automobilskog motora neophodno je praktično od prvog dana njegove eksploatacije, a najlakši način za njegovo održavanje je redovno mijenjanje ulja. Motorno ulje je žila kucavica svakog automobila – jedna je od najvažnijih tekućina u automobilu i njeno održavanje je jedan od temeljnih principa za produženje vijeka automobila. Stvar je jednostavna: ako budemo zanemarivali promjene ulja u sklopu redovnih servisa, očekuje nas katastrofalan kvar motora u skoroj budućnosti. Dobra vijest je da je redovna zamjena ulja jeftina i brza intervencija, koju čak možemo obaviti i sami.
Kako uštedjeti na gorivu
Cijene goriva su rekordno visoke, a svaka posjeta benzinskoj pumpi prosto nam tjera suze na oči. S druge strane, ušteda na gorivu ne samo da će zadržati nešto novca u novčaniku, već će i koristiti životnoj sredini i umanjiti ovisnost države o uvozu nafte i njenih derivata. Ako želite istisnuti još nekoliko dodatnih kilometara iz rezervoara, pogledajte savjete i jednostavne postupke kojim možete povećati ekonomičnost vozila.
Zadržati stari ili kupiti novi automobil?
Imate stari automobil kome se smiješi još jedan skup popravak? Onda ste vjerovatno u nedoumici: da li uložiti još novca u servisiranje ili ga konačno „utopiti“ u oglasima ili proslijedite otpadu na recikliranje? Ako ste vezani za svog vjernog četvorotočkaša, to može biti prilično teška odluka.
Kako produžiti vijek automobila
Pravilno održavanje automobila je ključan preduslov za njegovo pravilno funkcioniranje i dugogodišnju eksploataciju. Pored redovnih servisa, periodično održavanje u vlastitoj režiji pomaže i da se osigura bezbjednost vozača, putnika i drugih učesnika u saobraćaju. Šta sve na tom planu možemo uraditi sami, bez pomoći stručnjaka?

Trebate pomoć, preporuku ili savjet?

https://www.autohub.ba/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultirajte se i naručite telefonom

Zatražite personaliziranu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam veoma rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto dijelova pomoći će vam da riješite sve dileme.
Nazovite nas svakog radnog dana
od 8:00 do 18:00 i subotom od 8:00 do 16:00.
Svi automobilski dijelovi na jednom mjestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni dijelovi za vaš automobil. Savremena internetska prodavnica automobilskih dijelova, alata i opreme nudi najširi dijapazon dijelova i cijena kroz efikasno pretraživanje najboljih rezervnih dijelova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cijenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mjestu!