Objave na blogu od '2023'

Sve o sistemu za osvjetljenje
Svjetlosna signalizacija je ključni dio očuvanja sigurnosti na putevima i svaki set automobilskih svjetala ima različitu upotrebu i prati ga niz pravila koja trebate razumjeti i poštovati. Njihovo nepravilno korištenje može biti i nezakonito, o čemu treba posebno voditi računa. Prije svega, važno je da svjetla održavate čistim radi dobre vidljivosti, kao i da pri ruci imate garnituru rezervnih sijalica, tako da se mogu brzo i lako zamijeniti u slučaju kvara.
Sve o termostatu
Termostat je vitalni dio sistema za održavanje temperature motora i njegov zadatak je da regulira protok rashladne tekućine (antifriza) i tako održava radnu temperaturu motora optimalnom. Iako je možda malih dimenzija (može stati na dlan), posao koji obavlja je od presudnog značaja da motor ostane na sigurnoj radnoj temperaturi.
Sistem za paljenje motora
Za pravilan rad motora neophodno je osigurati ispravnost svih komponenata sistema za paljenje, od akumulatora do svjećica. Važno je i uočiti kada neke od tih dijelova (indukcijski kalem, bobine, svjećice, različiti senzori...) treba zamijeniti novim. Održavanjem dobre funkcije sistema za paljenje omogućava se optimalni rad motora, produžava njegov vijek i smanjuje emisija štetnih gasova u atmosferu.
Kočnica glavu čuva
Kočioni sistem je najvažnija sigurnosna stavka svakog vozila i korisno je znati kako funkcionira i kako ga treba održavati kako bi se izbjegle nezgode. Vozači pritišću pedale kočnice automobila pretpostavljajući da će te komponente funkcionirati bez greške, ali malo ko razmišlja o tome kako kočnice zapravo rade. Čak i ako niste automehaničar, možete imati koristi od razumijevanja kako funkcioniraju kočnice automobila.
Automobilska ogledala – retrovizori
Kada ste za volanom, pažljivo osmatranje okoline je neophodan preduslov sigurne vožnje. Srećom, u automobile su ugrađeni korisni alati koji vam pomažu da u svakom trenutku vidite sve što vas okružuje: ogledala (retrovizori). Auto ogledala proširuju vidno polje vozača, omogućavajući mu da vidi šta se dešava iza njega i da blagovremeno poduzme odgovarajuće mjere kada je to potrebno.

Trebate pomoć, preporuku ili savjet?

https://www.autohub.ba/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultirajte se i naručite telefonom

Zatražite personaliziranu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam veoma rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto dijelova pomoći će vam da riješite sve dileme.
Nazovite nas svakog radnog dana
od 8:00 do 18:00 i subotom od 8:00 do 16:00.
Svi automobilski dijelovi na jednom mjestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni dijelovi za vaš automobil. Savremena internetska prodavnica automobilskih dijelova, alata i opreme nudi najširi dijapazon dijelova i cijena kroz efikasno pretraživanje najboljih rezervnih dijelova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cijenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mjestu!